De ulike formatene for MMS

the-different-formats-for-mmsHer kommer du til å få kunne lese litt om de ulike formatene som MMS dekker av innhold. For de fleste kobler MMS bare til bilder, til det å sende bilder til hverandre. Men MMS er mer enn bare det.

MMS kan sende tekst på samme måte som SMS, men kan også inkludere en rik tekst med all slags ulik koding av de ulike ordene som er tilstede, særskilt om en undertype av logiske karakterer i Unicode er tilstede. Ugjenkjennelig tekstundertyper blir vist som vanlig tekst om karakterkodering er inne i enheten. Ulikt SMS så kan MMS sende et ubegrenset antall ord og kan være så lang du vil. SMS er begrenset til kun 160 bokstaver.

I tillegg til tekst så kan MMS-meldinger også inneholde bilder og grafikk. Digitale bilder i JPEG er det eneste som er mulig og JPEG med JPEG File Interchange Format (JFIF) format er generelt støttet i MMS-kapable enheter. GIF og PNG bitmap grafikk format, i tillegg til visse Scalable Vector Graphics (SVG) formater er også støttet når du bruker MMS.

Det meste av film og videofiler kan også bli sendt i MMS-meldinger. Det vanligste er H.263 Profile 0 Level 10 video kodeks er støttet når du sender og mottar MMS-meldinger. I tillegg så støtter MMS generelt sett H.263 Profile 3 Level 10 og MPEG-4 Visual Simple Profile Level 0 video kodeks. Størrelsen på videofilene og lydfilene kan være begrenset av visse mobiloperatører, noe som gjør at du må sende via e-post i stedet.

Lydfiler er også kompatible med MMS-teknologi. MMS er vanligvis kapabel til å spille av lydfiler med MPEG-4 AAC Low Complexity format og en maksimal samplingsrate på 48 kHz. Både mono og stereo støttes og noen enheter kan også støtte MPEG-4 AAC Long Term Prediction filformat.

Så som du kan se, så er det ikke rent lite MMS støtter i form av digitalt innhold.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *