Historien om SMS

history-of-smsMMS bygger altså videre på teknologien som først ble introdusert ved lanseringen av SMS kommunikasjon. SMS står som nevnt tidligere for Short Message Service og ble utviklet av Friedhelm Hillebrand, Bernard Ghillebaert og Oculy Silaban i 1984. Dette arbeidet var en del av et europeisk samarbeid og en tankesmie for å standardisere teknologier og protokoller mellom leverandører av mobiltelefoni, som på den tiden ikke hadde noe slags stabilitet avhengig av ulike land i mellom. De første GSM spesifikasjonene ble, gjennom dette samarbeidet, sluppet ut i 1990.

Den første SMS meldingen ble sendt i 1992, i desember, på Vodafone UK sitt nye GSM nettverk. Den kommersielle lanseringen av SMS meldinger ble gjort i 1995, av de ulike mobiltelefonleverandørene. Allerede her så var begrensingene ved SMS klargjort, siden Hillebrand hadde bestemt at en SMS melding skulle være begrenset til en lengde på opptil 160 bokstaver. Meldingene var også begrenset til ren svart tekst på en opplyst skjerm, noe som gjorde selve opplevelsen ganske kjedelig. For å bote på dette problemet og for å forbedre opplevelsen av å sende meldinger over telefon, begynte utviklerne å tenke på nye måter å forbedre dette. Løsningen de kom med var å inkorporere digitalt innhold til telefonen, slik som grafikk og bilder. Slik som smilefjesene vi bruker i dag.

Måten SMS blir sendt på er at meldingen blir sendt til Short Message Service Center (SMSC) som er en lagrings- og sendemekanisme. Meldingen er enten sendt eller lagt i kø for et nytt forsøk om det første forsøket feiler. Noen slike senter gir også muligheten til en “send og glem” løsning hvor meldingen er sendt en gang og så slettet. Denne funksjonen kan bli brukt av kunder som sender en melding fra telefonen eller som mottar en på den, slik at du ikke risikerer at noen andre kan se meldingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *