Hva er MMS?

hva-er-mmsMMS ble faktisk først tilgjengeliggjort kommersielt for mobilbrukere her i Norge. Så Norge var det første landet som fikk MMS. Det ble lansert i 2002 og MMS er en nå en standardisert og viktig egenskap for nesten alle mobiltelefoner. Hvert år blir det sendt milliarder av MMS meldinger fra mobiltelefon til mobiltelefon rundt i hele verden. Også kjent som bildemeldinger, MMS er mye mer enn bare å sende og motta digitale bilder. MMS tillater også mobile abonnementer å dele ubegrenset meldinger med både tekst og grafikk, men også bildeinnhold og videoinnhold.

MMS er en lagringstjeneste og sendetjeneste mellom mobilenheter. For å kunne sende og motta MMS meldinger, må både sender og mottager ha mobiltelefoner som er kompatible og bruker de samme innstillingene. For eksempel kan du ikke sende MMS fra en telefon fra Apple til en fra Samsung.

Når du sender en MMS, så blir det innholdet du sender først kodet av den enheten du sender fra. Dette blir gjort på lignende måte som når du sender en e-post med Multipurpose Internet Mail Extensions (MIME) innhold. Når innholdet er kodet, blir meldingen sendt til en lagrings- og sendings-tjeneste. Herfra blir meldingen sendt videre til mottagerens telefon. Siden MMS er en høyhastighets 3G tjeneste så trenger den vanligvis mobilnett eller WAP egenskaper både på enheten som sender og på enheten som mottar. Om den mottagende enheten er under et abonnent, med en annen operatør enn den fra senderen, så blir meldingen sendt via internett til lagrings- og sendetjenesten til mottagerens mobiloperatør. Så som du sikkert vet, så har det kostet deg ekstra å sende til Telenor dersom du har hatt Netcom. Dette er altså årsaken, at man må bruke andre ruter til å komme frem til din operatør. Da må du også gå inn på en nettside for å se på bilde du har mottatt, som mange sikkert husker å ha gjort før sosiale medier og lignende tok over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *