Litt kort om MMS

mmsMMS står for Multimedia Messaging Service og allerede i navnet får man en viss forståelse av hva man har å gjøre med. MMS har vært og er en av de mest populære metodene å sende digitalt innhold på helt fra det ble introdusert. Da folk tidligere sendte SMS, som står for Short Message Service, så var det en naturlig begrensing på hva man kunne sende til hverandre over mobiltelefon. Det er her MMS kommer inn. For ved introduksjonen til MMS ble det muliggjort å sende umiddelbare tekstmeldinger til hverandre som før, men nå med ytterligere funksjonalitet og egenskaper.

MMS meldinger ble utviklet for å tillate kunder å dele ulike animasjoner, farger og morsomme tekster via meldingene de allerede sendte. Samtidig så ble det tilrettelagt for utveksling av fotografier, videoer og bilder innlagt i meldingene, noe som naturligvis revolusjonerte denne typen meldingstjenester. Det gjorde simpelthen det å sende meldinger over telefonen langt mer dynamisk og morsomt.

MMS har bare fortsatt å bli brukt i ulike metoder og settinger siden første gang det ble introdusert. Den har rett og slett åpnet nye dører for hvordan mennesker kommuniserer med hverandre og man har ikke lenger vært begrenset til kun tekstmeldinger. MMS har gjort det mulig å kommunisere med all slags type innhold og en kan bare tenke seg hvor verdifullt det har vært for mennesker som har levd langt fra hverandre og som nå kunne kommunisere på en helt ny måte. Dette har skapt en totalt ny hverdag. Det utvikles videre på MMS og når teknologien er fullt utviklet håper man å kunne sende direkte streamet video til hverandre over telefon via MMS. Lignende det som i dag, finnes i andre selskap og typer av kommunikasjonsmetoder, som for eksempel Facetime på Apple eller livestreaming på Facebook. Så her kan mobilselskapene bli en stor konkurrent for disse gigantene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *